Ouwe koeien

Je hebt ruzie en voor je het weet begint ze er weer over. Die opmerking van toen, je daad van jaren terug. Ze is het nog niet vergeten! Ouwe koeien zijn dodelijk voor je relatie. Vooral vrouwen zijn er goed in. Hele stallen heeft ze nog in haar hoofd om er willekeurig welke koe dan ook uit te halen wanneer het haar uitkomt. Fout!

Chantage
Niets is zo’n belemmering voor een goede relatie als onafgehandelde emoties. Of ze nu van jou zijn of van je partner. Ze zijn verstikkend en staan je geluk in de weg. Ruim ze op om te voorkomen dat ze elke ruzie weer boven komen drijven. Het eerste wat daar voor nodig is, is toegeven dat je ouwe koeien niet loslaat omdat ze je van dienst kunnen zijn. Als chantagemiddel, of om je achter te verstoppen. Maar als je een beetje meer lucht wilt, helpt de waarheid. Onderzoek dus waar die koeien je eigenlijk nog mee helpen.

Rotopmerking
Zit er echt nog oud zeer pak dat dan aan. Wanneer zij steeds weer begint over die ene rotopmerking van ooit, zeg dan (nog eens) dat het je spijt. Misschien ben jij die opmerking allang vergeten. Zeg dan dat je spijt hebt vanwege de impact die je opmerking op haar had. Wat zij wil, is begrip voor haar gevoelens. Zij op haar beurt moet het excuus accepteren en de koe vervolgens de koe laten. Eerlijkheid, daar draait het om. Jij geeft toe dat het een rotopmerking was, zij geeft toe dat ze die koe maar al te graag heeft ingezet om een reactie uit te lokken. Niet makkelijk, wel effectief. Luister wat de ander eigenlijk zegt. In het bijzonder tijdens de ijzige stiltes van ouwe koeien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *