Secretaressedag: Compliment van je baas

De succesvolle secretaresse ‘: het grootste compliment dat je baas je kan geven. Désirée Verheij schreef een boek over haar ervaring als secretaresse. “Al 30 jaar doe ik mijn werk met passie en ben ik er trots op om secretaresse te zijn. Het is en het blijft een mooi vak!”
In het boek verwoordt ze op innemende wijze hoe je alle bordjes met een glimlach in de lucht kunt houden, terwijl je ondertussen je baas versteld doet staan van de bergen werk die je hem uit handen neemt en je collega’s verrast met de eenvoud van je aanpak. ‘De succesvolle secretaresse’ is een praktisch naslagwerk voor de hedendaagse secretaresse, voorzien van praktijksituaties in de vorm van interviews.

Moderne secretaresse

Volgens schrijfster Désirée Verheij bestaat er een sterk verouderd beeld wanneer het gaat om de taken van een secretaresse. In het boek ‘De succesvolle secretaresse’ veegt ze dat platte beeld van tafel door middel van haar eigen kennis, ervaringen en onder andere interviews die ze heeft gehouden met ervaringsdeskundigen. De sleutelwoorden voor de moderne secretaresse zijn dan ook: meedenken, proactiviteit en zelfstandig opereren. Désirée: “Ik heb dit boek opgedragen aan alle hardwerkende, verantwoordelijkheid nemende, dienstbare, multitaskende supervrouwen, die alles geven om hun opdrachtgever in alle opzichten te laten stralen”. De lezer vindt ook een toelichting op de persoonlijke kant van een veelzijdige en veeleisende baan. Met deze tips wil Verheij haar lezers leiden naar een grotere effectiviteit en persoonlijke groei.

Landelijke Secretaressedag

Speciaal voor Secretaressedag een kijkje over de schouder van secretaresse Désirée: “Het was weer een waanzinnige dag, niets ging zoals je had gedacht en je bent er helemaal klaar mee. In de wetenschap dat je baas zo weggaat, ruim je je bureau leeg. Tevreden, want je zult netjes op tijd thuis zijn om te koken, te eten en naar de schooluitvoering van je kind te gaan. Op dat moment steekt je baas zijn hoofd om de deur en roept de gevreesde zes woorden: “O gelukkig, je bent er nog”. Hij komt binnen en legt een stoeptegeltje papier op je bureau. “Ik heb net aan Peter beloofd dat jij ervoor zorgt dat hij het verkoopoverzicht morgenochtend vroeg krijgt. Je kunt het toch nog even maken? Hee, ik moet rennen, anders heb ik ruzie thuis. Tot morgen! Enneh, bedankt hè!.” Met een verbijsterde blik op je gezicht, kijk je naar de gesloten deur en dringt het tot je door dat jouw programma hierdoor enorm in de knoop komt. Langzaam voel je moordneigingen in je opkomen. Wat een egoïstische zak! Je belt het thuisfront. Manlief kookt en eet vast met de kinderen. Je gaat achter je bureau zitten, klikt Excel open en denkt: “Morgen dubbel suiker in zijn koffie”.
De succesvolle secretaresse is verkrijgbaar via bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *