Sexy man

Waar het hem in zit kan nogal eens verschillen. Dan denk je dat type x je wel aanspreekt, maar opeens is daar type y. Meneer y heeft iets mysterieus, iets dat anderen niet hebben. Ik kan er de vinger maar niet op leggen. Het zit hem in ieder geval in zijn stem. Dat weet hij zelf ook wel, want we hebben het hier gewoon over the boy in the band. Caleb Foolwill heeft het. Helemaal wanneer hij ‘Sex on fire’ zingt, waarin het lijkt of hij naar adem snakt van de passie, terwijl hij er heel erg basic en ‘boy next door’ uitziet. Zulke mannen zijn moeilijk te weerstaan. Opvallend veel vrouwen vallen als een blok voor het nummer. En dat is dan weer interessant voor jou. Laat ik je proberen uit te leggen hoe dat zit…

Song van het jaar
Ik ben een laatbloeier. ‘Sex on Fire’ van Kings of Leon met genoemde zanger was al song van het jaar 2008 bij de VPRO. Ik heb hem dus wat laat ontdekt maar de pret is er niet minder om. Zijn ietwat rauwe stem, het spannende gitaargeluid en een soort van melancholisch stuwende drive zorgen ervoor dat hij zomaar gevoeligheden naar boven haalt. Dat is op zich niet sexy, maar mannen die dat kunnen zijn dat wel. 

Stem
De clip ziet er ook nog eens broeierig uit, maar het is vooral die stem. Alsof hij voor alles en iedereen persoonlijk zingt. Dat is een paradox, maar hem lukt het. En dat is dus sexy? Een ruwe stem, wat broeierige beelden, en een melodieuse drive van iemand die vanwege passie naar adem lijkt te snakken terwijl hij over Sex on Fire zingt. Als ik het zo omschrijf, vind ik het weer niets, klinkt het als een kunstje. Dat is het niet. De gevoelens die hij in de song wil proppen lijken omvangrijker dan het lied zelf. Wat overblijft geeft hij door aan luisteraars die op hun beurt verlangens herkennen. Wie wil er nu niet meer passie dan nodig? Een beetje passie is soms al zo’n toer! Caleb klinkt als een man die overstroomt zonder soft te zijn. Het kan niet anders of dat spreekt vrouwen aan. 

Haal Caleb Foolwill zelf in huis  

Een gedachte over “Sexy man”

  1. Dit is inderdaad een llekker ding. Wou dat mijn vent er zo uitzag, en dan nog kon zingen ook. Dat vind ik overigens sowieso wel leuk, als een man kan zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *