Slank of niet

Zo vlak over de drempel van het nieuwe jaar moeten we het er nog even hebben. Slank zijn! Bent u ook alweer gestopt met uw goede voornemen om minder te eten en meer te bewegen, zodat u deze zomer écht, écht, zonder cellulitis maar met slanke taille uw lichaam kunt tonen? Mooi. Bij mij wordt het ook weer niets. Maar gelukkig is dat helemaal niet erg.

Dun is uit
Want dun is zo 2009. Rubens mag. Al moet ik u daarbij wel uit de droom helpen voordat u al te enthousiast direct naar de koelkast rent voor een snack met veel calorieën. Wat style-iconen, trendwatchers en de media ‘Rubens’ noemen heet in straatjargon gewoon ‘slank’. Maar ik geef toe, het is een hele verbetering tegenover het ultra dunne zoals dat nog niet zo lang geleden gewenst was.

Straatbeeld
Gewenst door wie? Inderdaad. Niet door de gewone man. Daar is al eeuwen van bekend dat voor hen dun niet hoeft. En als we het straatbeeld bekijken hoeft het voor de gemiddelde vrouw ook niet zo nodig. Fotografen en ontwerpers roepen nogal eens dat kleding nu eenmaal mooier valt op extreem dunne vrouwen. Je zou dit ook kunnen zien als een tekortkoming van hun eigen vakkennis om ‘dikke vrouwen’ mooi neer te zetten.

Schijnwereld
Natuurlijk pleit ik hier niet voor een ongezond gewicht of een levensstijl zonder maat. Maar de mode- en modellenwereld is een schijnwereld, en dat weten we best. Het is op onze beurt, als publiek, een tekortkoming dat we in die wereld geloven. Wat vind je zelf, dik of dun? Leuk om te bekijken is deze pagina. Dunne en ‘dikke’ modellen staan hier naast elkaar met hetzelfde setje aan. Al heeft de opmerkzame lezer al gezien dat dikke tussen haakjes staat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *