Solliciteren bij je partner

Veel werknemers wisselen in de huidige economische situatie niet zo snel van werkgever. Maar wat als je toch niet happy bent met je baan? Of juist de crisis voor wilt zijn en nieuwe kansen zoekt? Wanneer je van baan wilt veranderen moet je solliciteren. Logisch. Waar je misschien niet zo snel aan denkt is dat je niet alleen je nieuwe werkgever zo ver moet krijgen jou aan te nemen, je zult ook je partner moeten overtuigen dat je weet wat je doet.

Op safe
Voor je partner is het een prettig idee te weten waar hij of zij aan toe is. Financiële zekerheid en een dagelijks ritme is dan vaak zo gek nog niet. Hadden jullie net de papa-en mamadagen zo goed geregeld, kom jij met een nieuw plan. Dat betekent dat de ander zich ook moet aanpassen. En zit je partner met de huidige crisis wel te wachten op éérst weer een half jaar contract? In economisch moeilijke tijden pleit je partner waarschijnlijk liever voor veiligheid van een maandelijks inkomen, boven jouw stap in het onbekende.

Carrièrestap
Wanneer je toch van baan wilt veranderen doe je er goed aan ook thuis je voorbereidingen te treffen. Kaart je gedachten eens aan en peil de reacties. Motiveer je overwegingen. Krijg je weinig positieve bijval houd je dan een beetje op de vlakte tot je partner aan het idee gewend is en gaat inzien dat je plannen ook góéd kunnen uitpakken. Ga daarvoor eventueel op zoek naar mensen die ook jouw soort van carrièrestap namen. Met de huidige economische onzekerheid heb je er misschien wel een extra ‘hindernis’ bij, maar een ietwat gereserveerd enthousiasme van het thuisfront houdt je ook scherp. Benut dat door samen alle punten van belang bij elkaar te leggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *