Stedentrip naar Londen

Beetje lamlendig? Zin in een beetje actie? Tijd voor een romantisch tussendoortje? Londen is dichtbij en goed bereikbaar, en biedt alles wat je je als romantisch koppel wensen kunt. Als je er een keer een weekendje tussenuit wilt, is Londen een goede bestemming. Het ligt praktisch om de hoek: vanaf Schiphol vlieg je er in een dik half uur naartoe. Boek wel vantevoren een hotel, bijvoorbeeld op de website van Venere, anders kan je voor dure verrassingen komen te staan. Londen was tot een jaar of zeventig geleden de hoofdstad van 20% van de wereld. Dat zie je nog steeds af aan de stad. Het is daarom haast onmogelijk om alle landmarks in een weekend te bezoeken. Begin bijvoorbeeld bij de Big Ben en de Houses of Parliament. Vlakbij bevindt zich de Tower Bridge met de Tower of London. Probeer ook niet alle musea in één keer te bezoeken. Modern Tate en het British Museum zijn beide zo groot, dat een bezoek aan één van hen meestal wel genoeg is. Of breng een bezoekje aan Buckingham Palace. De privévertrekken van de koningin zijn natuurlijk niet te bezichtigen, maar het koninklijk paleis bevat niet minder dan 775 kamers (waaronder 78 badkamers), waarvan een deel is opengesteld voor publiek.

Winkels

Als je het in Londen niet kan krijgen, bestaat het waarschijnlijk niet. Het statige Harrods is een van de grootste warenhuizen ter wereld. Oxford Street is een winkelstraat, met voornamelijk mode, vergelijkbaar met de Amsterdamse Kalverstraat. Vlakbij, op Regent Street, zijn de wat duurdere winkels. Bijzonder is ook de Portobello Street Market met meer dan tweeduizend antiekhandelaren en vintage-winkels. Voor alternatieve kledingstijlen kan je een kijkje nemen op Camden Town market.

Eten

Hoewel de pond vrij laag staat is eten in restaurants nogal aan de prijs. De meeste hotels in Londen hebben echter het ontbijt bij de kamerhuur inbegrepen. Wij stellen dan ook voor om je lekker samen op de hotelkamer of in het restaurant van het hotel tegoed te doen aan het echte Engelse ontbijt. Het Engelse ontbijt is zwaarder dan dat wat wij normaal met het avondeten op tafel krijgen. Eieren, worstjes, gebakken aardappelen, champignons, bacon en bonen: na zo’n ontbijt sla je met gemak de lunch over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *