Tips om de 6 grootste relatiefouten te voorkomen

Een onoplosbaar probleem: hoe houd je een relatie tussen een man en een vrouw een levenlang leuk? Niet voor niets is het echtscheidingspercentage schrikbarend hoog: in Nederland zo’n 30%! Kijk, trouwen op zich is niet zo moeilijk. Lang en gelukkig getrouwd blijven daarentegen, vergt een grotere inspanning. Op HLN.be lees je zes tips vol goede raad. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op…

1) Ja, ik leef voor jou

Sommige vrouwen schuiven hun eigen wil en behoeften te gauw aan de kant. Wanneer je als vrouw weinig meer bent dan een prettig accessoire voor je man, moet je opletten. Sommige vrouwen leven ten dienste van hun partner en vergeten – of verwaarlozen, zelfs – zichzelf. Ruzies, discussies of onenigheden vermijden is een nobele zaak, maar dat mag niet ten koste van jezelf gaan: een relatie waarin beide partners gelijkwaardig zijn, is evenwichtiger.

Tip: maak ook jouw bezorgdheden en gedachten duidelijk. Of het nu om het huishouden, de opvoeding van de kinderen gaat of om het feit dat je niet genoeg tijd vindt voor jezelf. Doe dit niet op een verwijtende of klagerige toon, maar gewoon als een gelijkwaardige partner. Pas wanneer je ook jezelf op de voorgrond durft te plaatsen en met je partner spreekt, creëer je een gelijkwaardig evenwicht.

Lees de overige 5 tips op www.hln.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *