Harry’s Blog: Big girls

‘Big girls, you are Beautiful!’ Dit is geen ode aan de dikke vrouw, doch een songtekst van Mika. Zo’n drie jaar terug brak hij helemaal door en werd gepresenteerd als de nieuwe Freddie Mercury. Inderdaad hebben zijn liedjes iets weg van Queen en Mika is een veelzijdig artiest. Toch hoorde ik de laatste drie jaar nauwelijks van hem. Wellicht teruggetrokken in de studio’s om een geweldige nieuwe plaat te presenteren! Wie Joost heet, mag het weten! In ieder geval gaat één van zijn hits over dikke vrouwen, over hoe geweldig ze zijn, hoe mooi, en bovenal: hoeveel meer vrouw je krijgt als je er zo eentje hebt.

Sauna

Op vakantie, in Normandië, zaten wij vorige week in een luxe B&B met infraroodsauna. In feite is dat een sauna waar je je kleren aan kunt houden, en waarbij de stralen het allerbinnenste van je lichaam verwarmen. Aangezien het ook in Normandië wisselvallig weer was, nam ik een keertje plaats in deze aangename magnetron. Nog aangenamer werd het toen bleek dat er een cd-speler was ingebouwd, en er zat een gebrande cd van Mika in. Relaxed hoorde ik zijn ode aan de dikke vrouw aan, evenals de andere teksten.

Dikke vrouwen

Goed, voor het weer hoef je dus niet naar Normandië, en ook niet voor mooie dikke vrouwen, kan ik je vertellen. In mijn kennissenkring zitten absoluut mooie dikke vrouwen. Ondanks dat sommige vrouwen stevig zijn, kunnen zij hun gewicht dragen als een lust in plaats van last. Het komt door de kleding, de verzorging, de humor, de glimlach, de zelfverzekerde uitstraling. En hoewel ik op slanke vrouwen val, kan ik deze vrouwen waarderen. Hoe anders was het hier in Frankrijk!

Dikke Amerikaanse

Een klein, kortbenig, ontevreden, in strakke campingsmoking gekleed, bol, ranzig monster, en naar het leek was het vrouwelijk, zat op ons terras een pan met mosselen en een grote portie friet weg te proppen in haar bolle hoofd. Om een goed beeld te geven: Betsie Turf met ontevreden smoelwerk, neerhangende mondhoeken, kleverig en te strak haar, inclusief foute kleding. Ze maakte ook nog veel lawaai. Niet iedereen kan er iets aan doen dat hij/zij dik is, maar hier gold toch echt dat ieder pond binnenkwam via die vreselijke mond! Ze zat er ‘flatteus’ bij en deed geen enkele moeite om enige vorm van gratie uit te stralen. Serieus, ze was amper één meter zestig lang en toch schatte ik haar gewicht tegen de 180 kg!

Strand

Op het kiezelstrand, een te dik Nederlands echtpaar met idem kids. Kijk, de ouders zijn dik omdat ze niks aan beweging doen, slecht eten, et cetera. Dat wens je je eigen kinderen dan toch niet ook toe. Je doet ze op sport en geeft verantwoord voedsel, zou ik denken. Weer die ontevreden blik, zowel bij ouders als kinderen. In minder dan een uur zag ik magnums, frietjes met veel mayo, cola (niet light), et cetera de kleine muiltjes in verdwijnen. Gewoon zielig!

Mika: Big Girls you are Beautiful

Ik weet niet langer wat ik van die mooie melodie met aardige tekst van Mika moet denken. Soms lijkt het te kloppen, alleen valt het in de praktijk als je goed om je heen kijkt vaak tegen. Dik hoeft niet lelijk te zijn, integendeel! Het is wel aan de dikke vrouw, de dikke man, de dikke ouder om er zelf iets mee te doen. Ik hoorde laatst een fraai verhaal. Een vrouw die graag naar het strand gaat, alleen of met een vriendin, gaat altijd op een stil plekje liggen wanneer haar man meegaat. Niet omdat ze privacy wil, maar omdat haar man in de laatste jaren een dusdanige bierbuik heeft ontwikkeld. En dat die buik over zijn veel te kleine strakke zwembroek heen hangt, en omdat zij zich nu voor haar man schaamt. Wat voor vrouwen geldt, gaat dus ook voor mannen op. Big girls and boys are Beautiful, some are less beautiful, some are not beautiful at all!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

Een gedachte over “Harry’s Blog: Big girls”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *