Vrouw relatie: Catfight

Vandaag las ik in een bericht over de actrice, en ooit ‘meest sexy vrouw ter wereld’, Megan Fox, dat ze een probleem heeft met vrouwelijke collega’s. Of eigenlijk niet, want ze is bi-sexueel. Waar ze last van heeft, is haar eigen onzekerheid, daardoor heeft ze haar zenuwen niet onder controle en daarom haat ze fotoshoots. ‘Want andere vrouwen zijn ook allemaal zo mooi en waar blijf ik dan?’ Behoorlijk warrige taal maar wel een directe inzage in wat zich kan afspelen in een vrouwenbrein.

Waarheid over  onzekerheid
Wat moet ik daar nu mee? Zou ik vandaag niet iets moeten schrijven over wereldvrede, over voedselprogramma’s of klimaatbeheersing, over stijgende werkeloosheid of dalende opkomsten bij gemeenteraadsverkiezingen? Ook zaken die rondgaan in een vrouwenbrein. Maar nee… Het gaat toch weer over uiterlijkheden en onzekerheid. En dan ook nog van iemand die ik niet eens ken. Niet persoonlijk en niet als ster. “Wij zoeken de waarheid en vinden slechts onzekerheid”, sprak de Franse wiskundige en filosoof Blaise Pascal zo rond 1650. Dat sloeg vast niet op zijn uiterlijk maar op ingewikkelde vraagstukken op zijn vakgebied.

Catfight
Een mens wordt dus kennelijk alleen onzeker over zaken die belangrijk voor hem zijn. Logisch dus dat iemand die zekerheden moet verwerven op basis van het uiterlijk, juist over dat uiterlijk onzeker wordt. Zou Fox in the middle of nowhere wonen en het moeten hebben van zeg, sterke armen, om hout te kunnen hakken voor haar oventje zodat ze brood kan bakken, dan zou het haar een worst wezen dat er zoiets bestaat als ombouwtechnieken voor borsten en neuzen. Dat je vet kunt wegzuigen en een personal trainer kunt huren om je door uren van sportschoolzweet heen te loodsen. De mooiste vrouwen vechten hun catfight niet omdat het sexy is om naar te kijken, ze kennen de waarheid waar Pascal naar zocht. Onzekerheid is synoniem aan weten dat je kwetsbaar bent. Of niet?

Eigenlijk best sneu voor zo’n Fox. Of mag ik – uiteraard om eigen onzekerheden te overschreeuwen – mijn eigen kleine catfight houden en zeggen: ‘Jammer voor je, Fox, moet je maar niet per se ’s werelds meest sexy vrouw willen zijn. Eigen schuld, mooie bult!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *