Vrouw relatie: De man en zijn barbecue

Geef een man een vuurtje en een stuk vlees en hij is gelukkig. Dan heb ik het niet over passie en ‘s mans vriendin maar over barbecueën. Dat komt door zijn instinct. Ja hoor, de oermantheorie, we trekken hem nog maar eens uit de kast. In lang vervlogen tijden ging de man op jacht, knuppelde wat vlees, verdeelde dat op rituele wijze en ging daarna aan de slag met vuur om het vlees te garen. Wie wat kreeg toebedeeld van de jager gaf de hiërarchie aan van de oermannetjes groep. En daarom houdt de man van barbecueën. Want wie het meest op het vuur te leggen had, die was de baas.

Tim the Toolman

Ik moet opeens denken aan Tim ‘the Toolman’ Taylor. In de serie Home Improvement is Tim helemaal het mannetje. Not. Zijn ietwat plomp uitziende klus-assistent Al Borland staat wat Tim betreft achteraan bij de vleesuitgifte. Al, is de man die elke vrouw zich zou wensen, maar het is Tim die gromt, zich op de borst slaat, en zelfs hartje winter in de tuin staat te barbecueën. Tim is alfa, Al niet. Ik heb thuis een Tim. Waar het gaat om barbecueën dan. Voor de rest is het toch meer een Al.

Luchtzuiging

Zo’n vuurtje, het maakt de man in hem los. Hij kent een pressietechniek waarbij papier, houtjes, een strategische opbouw van stokjes voor de optimale luchtzuiging, iets grotere houtjes voor de doorstart en een zeer bijzondere wappertechniek voor de betere vlam komen kijken. Het is eigenlijk een soort van ritueel. Er mag ook niemand bij hem in de buurt komen tijdens het ritueel. Zogenaamd omdat het gevaarlijk is. Behalve zijn broer, die mag wel. Ik laat ze maar. Het is gewoon zo’n mannending. Eigenlijk zijn die twee een soort van Tim en Al, maar dan in mijn eigen tuin. Ik moet zeggen, om die reden kijk ik uit naar de zomer. Want zo is het natuurlijk wel. Mijn Tim staat niet in de winter aan het vuur en het vlees.

Dan heeft hij mij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *