Vrouw Relatie: Doktersroman

De hele wereld hangt ook aan elkaar van verkeerde beeldvorming. Dacht je als vrouw ook altijd dat je er goed aan deed een arts aan de haak te slaan? Was hij in alle dokterromans niet de stoere adonis en jij de verpleegster die hem uiteindelijk toch nog kreeg? Vergeet het maar. Artsen hebben het zwaar als het om de liefde gaat. Dat blijkt uit een enquête van het vakblad Mednet onder 700 artsen.  

Relatiebureau voor artsen

Bijna 65 procent van de artsen zegt dat het moeilijk is een relatie aan te gaan of een gezin te stichten omdat studie en werk zoveel aandacht opeisen. Een derde zegt door de werkdruk daadwerkelijk problemen te hebben in de relatie. Een op de acht relaties strandt, volgens Mednet, door het veeleisende werk. Maar hulp is onderweg! Artsen krijgen hun eigen relatiebemiddelingsbureau, Medmatch geheten. 

Stuiverroman

Mensen met een ‘openbare functie’, zoals artsen, kunnen via de website in contact komen met andere hoogopgeleiden. Medmatch is het enige relatiebureau dat zich richt op medici. Misschien moeten artsen het wel helemaal niet zoeken in de hogeropgeleiden waar het gaat om de ideale partner. Twee drukke mensen in een relatie is toch vragen om problemen. Die hebben toch helemaal geen tijd voor elkaar? En wat boeit dat nou, zo’n gesprek op niveau met academische diepgang! Alsof je daar als vrouw warm van wordt. Een slaapkamer is geen boardroom. Nee, ik zeg, terug naar de romantiek van de stuiverroman. Wat is er mis met die verpleegster die opkeek tegen ‘haar’ dokter en hem na 8 sidderende hoofdstukken opgewonden en vol passie in de armen viel, klaar om voor altijd aan zijn zijde te blijven. Dat zie ik ze bij Medmatch nog niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *