Vrouw Relatie: Wil je een relatie? Ga werken

Uit onderzoek bleek dat ruim tweederde van 500 ondervraagde singles wel eens een liefdesrelatie of verhouding aanknoopt met een collega. Het aantal verliefde collega’s dat seks heeft onder werktijd, is binnen vier jaar is gestegen van 6 naar 11 procent. Dat noemen we nog eens netwerken.      

Geheime affaire

Helaas voor de ongelukkige man of vrouw thuis beperken relaties zich niet altijd tot een vrije collega. Bij 41 procent van de verhoudingen is sprake van een geheime affaire omdat de persoon in kwestie al bezet is. Geheimhouding gewenst dus. Maar dat valt niet mee wanneer hormomen zegevieren. Ruim een derde van de ondervraagden zegt te weten wanneer er van overspel sprake is en dat er door collega’s wordt geroddeld.

Seks onder werktijd

Maar liefst 11 procent van de werkvloer-lovers, heeft seks met elkaar in de baas zijn tijd. Dat noemen we nog eens een flink staaltje work-live balance. Tenminste, wanneer het singles betreft. Het gros van de verliefden doet het echter op een andere plek dan het kopieerhok, het toielet,de bezemkast of het bureau en houdt het bij stiekem geknuffel en wat zoenen (23%)

Verliefd

Er bestaat een grote kans dat je verliefd wordt op het werk. Dit komt omdat je veel met elkaar samen bent en samen werkt. Dat laatste lijkt simpel maar is wel van belang. Zo’n 45 procent zegt verliefd te zijn geworden door veelvuldig met elkaar samen te werken. Veel minder liefdesrelaties ontstaan tijdens overwerken of de bedrijfsborrels. (14%) Tijdens bedrijfsuitjes komt Amor het minst om de hoek kijken (5 %).Samen naar een congres wekt nauwelijks verliefde gevoelens op, want slechts 1 procent begint hier een relatie met een collega. Laten we nu toch altijd gedacht hebben dat dit precies andersom was? Waarschijnlijk worden koppeltjes ook niet verliefd op zo’n uitje, maar zijn ze het al.

Positief effect

Helaas, aan alles komt een eind. Maar bij werkvloer-liefdes gaat het wel heel snel. De meeste relaties sneuvelen binnen een half jaar. Wel leuk: een relatie op het werk draagt bij aan een positief effect op de werkprestaties. Zit er dan niets anders op dan elk half jaar een nieuw liefje tussen je collega’s te zoeken? Nou nee. Wanneer de liefde over is zorgt dit juist voor veel stress en niet zelden tot het vertrek van een van de twee geliefden. Meestal de vrouw. Op de vraag of werkgevers relaties tussen collega’s mogen verbieden om negatieve gevolgen voor de werksfeer te voorkomen antwoordde 24 procent van de 500 ondervraagden met ja.

Bron: Online Magazine Singlessite

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *