Vrouw Relatie: Niet jaloers in een relatie

“Mijn man en ik hebben een open relatie zonder jaloezie”, sprak de vrouw die ik ontmoette bij een vriendin en die les geeft op het gebied van partnermassage’s en tantra. Daar wou ik het mijne van weten. Niet over die massage’s en tantra – mij te ingewikkeld – maar hoe ze dat andere doen. Zo’n open relatie zonder jaloezie. 

Liefdesenergie

“Kijk liefdesenergie is de meest essentiële energie die er is”, zei ze. “Ik begeleid mensen die moeilijk bij hun liefdesenergie kunnen komen. Iedereen zou minimaal een uur per dag moeten vrijen.” “Oh, je bedoelt seksuele-energie”, vroeg ik? “Mij lijkt namelijk dat liefdesenergie 24/7 het meest tot zijn recht komt.” Inderdaad, ze bedoelde seks. Maar dat klonk zo plat. En daar waren al misverstanden genoeg over. Ze deed het altijd liefdevol. Ze had haar man en een ‘huisvriendin’. Daar deed dan niemand moeilijk over dus hadden ze een open relatie zonder jaloezie. 

Huisvriendin

Niemand deed daar moeilijk over behalve ik. Ik was opeens uiterst geïnteresseerd. Want dat wil ik ook wel. Ik denk dat iedereen het wel wil. Dat ik het niet heb, is omdat ik er niet in geloof. Dus als iemand me kan vertellen hoe het moet, kom dan maar op. Ze vreeën elke dag gezamenlijk. Als ging het om een gebed. Zij, man en ‘huisvriendin’. “Ik ben bi, vandaar. Mijn man geeft me de ruimte omdat hij vindt dat ik, samen met hem, uiting moet geven aan mijn liefde.” Ja, dank je de koekoek, hij vindt het gewoon geil. Maar dat zei ik niet. “Soms doen we het ook met een vriend, maar dat vindt mijn man minder. Hij is namelijk geen bi en heeft daar dan toch wat meer moeite mee.” Aha, gloorde daar de eerste sporen van jaloezie aan de tantra-hemel? “Nee, zo moest ik het niet zien. Zij initieerde en hij vond het allemaal prima, zonder jaloers te zijn. Haar verlangen om zoveel mogelijk van zichzelf en haar liefde te geven vond hij mooi. Dat dit hem bij verschillende partners verschillend prikkelde in zijn persoonlijke liefdesenergie was een avontuurlijke ontdekkingsreis die ze samen aangingen. Wat kon daar nu op tegen zijn?

Jaloers

Nou, helemaal niets, leek mij. Dus ik feliciteerde haar nogmaals van harte, maar had nog een vraag. “Heb jij altijd zo bijzonder in relaties gestaan?” “Ja, eigenlijk wel, ik heb altijd gevoeld dat liefde niet iets zou moeten zijn dat je voorbehoudt aan één persoon. Toen ik ouder werd en een vaste relatie wilde, wist ik dat een open relatie voor mij de beste vorm zou zijn.” “En nooit werd er eens iemand jaloers?” “Nee, eigenlijk niet.” “Echt niet?” “Nou, mijn vorige echtgenoot werd verliefd op mijn beste vriendin. Ik betrapte ze in bed met zijn tweeën. Toen hield het voor mij op. Die verliefdheid deed onze relatie geen goed.”

Ik wist het… Tantra-gedoe en open relaties, ze zijn mij te ingewikkeld.  

Een gedachte over “Vrouw Relatie: Niet jaloers in een relatie”

  1. Fantastische climax! Ik wist het wel, het kan niet waar zijn, een relatie zonder jaloezie. Maar zo dichtbij de vrijheid van jaloezie leven, lijkt me wel weer heel mooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *