Vrouw Relatie: Niets om aan te trekken

“Ik heb niets om aan te trekken!” Is het geen gruwel heren?, deze uitspraak gedaan door uw vriendin, vrouw of dochter (s). Want natuurlijk hebben ze zat. Dat weet u zelf ook wel. Juist vrouwen met inloopkasten zo groot als het filiaal van een gemiddeld warenhuis roepen deze uitspraak om het hardst. Wat de dames bedoelen is, beste heren: ‘Ik heb niets om aan te trekken wat past bij de gelegenheid en – daarom hoor je het zo vaak – bij mijn gemoedstoestand van dit moment.

Niets leuker dan shoppen

Zelf roep ik, eerlijk is eerlijk, bijzonder weinig dat ik ‘niets heb om aan te trekken’. Ik ben een praktisch mens. Waar het gaat om winkelen en kleding lijk ik man-genen te hebben. Ik ga pas winkelen als ik iets nodig heb en als het dan toch moet wens ik er niet langer mee bezig te zijn dan 30 minuten. Inclusief heen- en terugreis van de winkel waar het dan maar moet gebeuren. Zo niet mijn dochters. Voor hen bestaat er niets leukers dan shoppen. Ze gaan ook gerust zonder geld op zak van alles passen. Gewoon omdat dat leuk is. Dat soort dingen begrijp ik niet. Toch neem ik het voor hen, en alle andere vrouwen, op, en leg ik het graag nog eens uit. Over hoe dat nou zit, met dat probleem van ‘niets om aan te trekken’. 

Oertheorie

Want, mannen, we doen het voor jullie. Jawel. Waar jullie je ‘jagers-instinct-theorie’ hebben, hebben wij onze ‘paai-instinct’ theorie. De mooiste meisjes krijgen de beste mannetjes. Het zaad moet verspreid en daar kiest de man zoveel mogelijk fris en fruitig spul voor uit.  Zo zit dat nu eenmaal volgens de oertheorie. Er is geen wezen dan de man die dat beter begrijpt dan de man zelf. Tenminste, we krijgen het als verklaring voor geflirt, ontrouw, de midlife-crisis en ander dump gedrag. Stop een man 5 minuten in een ruimte met een mooie vrouw en zijn vermogen tot het aansturen van de eigen hersencellen daalt significant. Zo las ik laatst in de uitkomst van het zoveelste man-vrouw experiment. Evolutie ten spijt, jullie kunnen er niets aan doen. Vrouwen weten dat en buiten het uit. Marketingafdelingen doen trouwens hetzelfde. 

Zinvol

Het is het spel. En we zijn allen verslaafd. Een vrouw die tegen haar man zegt ‘ik heb niets om aan te trekken’, heeft snode plannen. Of ze is onzeker. Er ligt een wens aan ten grondslag het alpha vrouwtje te zijn. Ze wil mooi en aantrekkelijk zijn. Eigenlijk wil ze gewoon de hersencellen van mannen beïnvloeden zodat ze gedaan krijgt wat uit naam van de menselijke evolutie al eeuw op eeuw gebeurt en het vrouwelijk bestaan zinvol maakt… Ze wil nog meer geld om te shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *