Vrouw Relatie: Trophy wives

Soms hebben we hier thuis de discussie of ik een trophy wife zou kunnen zijn of niet. Want als ik heel druk ben pleeg ik te verzuchten: ‘Had ik maar een rijke man, dan hoefde ik nooit meer te werken’. Ik weet het, zo’n opmerking is fouter dan fout. Maar lief vergeeft me en ik vergeef mezelf. Het is gewoon een uitspraak uit frustratie, als gevolg van werkstress. Dan roepen mensen wel vaker idiote dingen. 

Ambities

Het laatste wat ik met die opmerking bedoel is dat ik niet tevreden ben met wat lief maandelijks binnen brengt en het deel wat daar dan van overblijft voor mij. Want ik ben zelf heus wel van ambities en van eigen zaakjes regelen en zo. Sterker nog. Niets zo killing voor mijn tevredenheidsstatus als mijn hand op moeten houden. Het is vernederend om aan je partner te moeten vragen of hij of zij nog een eurootje of wat over heeft zodat je ook een bakkie kunt doen in de stad. En dan heb ik het nog over een bakkie. Een trophy wife heeft het over Prada’s en een lunch voor haar hondje in het hondenrestaurant. Minimaal. 

Garantie zo stevig als je borsten

Schitteren dankzij de status van je echtgenoot. Is dat nu van deze tijd of niet. Laten we eerlijk zijn, het is hard werken, met een garantie die afhangt van de conditie van je borsten of de diepte van je rimpels. Je taak is immers pronkstuk zijn. Hoe leeg is dat? Of kunnen we spreken van een wel uitgemikte carrière? Kort maar hevig met een flinke alimentatie als bonus. Gezien de status van mijn borsten en rimpels hoef ik me nimmer zorgen te maken of ik een trophy wife zou kunnen zijn of niet. Daarvoor is het te laat. Met als troostprijs zijn oude laptop om stukjes op te typen in plaats van zijn creditcard. 

Luxe probleem

“Je zou niet anders willen”, herinnert lief me wanneer ik weer eens mijn handen ten hemel hef in de hoop dat er een rijke vent in valt. “Of moet ik je weer even meenemen naar de tijd dat je niet mocht werken en verplicht leuke dingen moest doen. Je liep in no-time tegen de wellness muren op van verveling! De enige luxe waar jij blij mee bent te krijgen is de luxe van het kunnen uitwerken van je ideeën. En de luxe dat je mij hebt natuurlijk. Om je te helpen herinneren dat je niets mist, behalve je stroom aan ideeën wanneer je te druk bent.” Is hij geen goud waard? Ik heb een trophy man! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *