Vrouw Relatie: Voetbalvrouwen

Voetballers zijn helden. Maar voetbalvrouwen? Leven zij een inhoudsloos bestaan, zijn het de heldinnen van nu of eigenlijk net echte vrouwen? Bo denkt er het hare van.

Ik dreig mijn dochter er wel eens mee. “Als je nu niet snel aan je huiswerk gaat, kun je later alleen nog voetbalvrouw worden.” Niet echt aardig nee. En bovendien niet effectief. Met name mijn jongste is dol op shoppen, trends en alles waarbij poeders, kwasten en haarlak komen kijken. Sinds ze te oud is voor Euro Disney lijkt een retourtje PC Hooftstraat haar de meest ultieme weekendinvulling ever. Nee, mijn jongste ziet het wel zitten. Het beroep van voetbalvrouw. Want het is toch wel een beroep, toch? Zou je het op kunnen geven op officiële stukken? Beroep: voetbalvrouw. Want voetbalvrouw zijn is echt wel heel zwaar hoor. Met publiciteit en zo. En al de vooroordelen die er over je bestaan.

Rijke, succesvolle man

En dan ben je ook nog eens heel vaak alleen. Want zo’n voetballer is natuurlijk altijd bezig met het hogere doel of is op trainingskamp. Daarom schijnen voetbalvrouwen veel steun bij elkaar te zoeken. Dat er tenminste iemand is die je snapt, zeg maar. En dat snap ik dan weer wel. Want wie gekozen heeft voor een bepaald type man, kan daar natuurlijk niet bij anderen over gaan zeiken. Zeker niet wanneer het een rijke, succesvolle man is. Ja, sorry hoor, wel de hoofdprijs willen en dan een beetje gaan janken over eenzaamheid of publiekelijk slijk.

Gucci afdankertjes

Er zijn ook heus wel voetbalvrouwen die iets anders doen dan shoppen, feesten en Gucci-afdankertjes schenken aan het goede doel. Die doen gewoon thuis de was, brengen de kids naar school en hebben een normaal, vrij anoniem gezinsleven. Waarom ook niet? Het is dankzij Victoria en Yolanthe dat ik denk dat voetbalvrouw zijn synoniem is aan golddigger. Alhoewel, Victoria hoefde van zichzelf al niet meer te kijken op een gastendoekje meer of minder. Ik denk dat mijn zuur geschrijf dus eigenlijk gewoon de kift is. Omdat uit de volksactiviteit van mijn vader en opa de nieuwe rijken zijn ontstaan. Helden, met aan hun zijde heldinnen die we verheerlijken omdat ze euh….. voetbalvrouw zijn? Nee, dan mijn dochter. Daar ga je nog veel van horen…. Ze heeft tenminste vandaag alweer haar huiswerk niet gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *