Vrouw relatie: Vrienden heb je nooit genoeg

Ben jij van het Twitteren en het social networken? Bo begint het langzaam door te krijgen. Maar ze is altijd in voor tips, voor ze teveel achter raakt. Wat doe jij met social networks?

Hyves, Linkedin en Facebook

Er is ooit eens onderzocht dat onze hersenen maximaal 150 vrienden onderhouden. Persoonlijk kan ik dan nog wel even vooruit, maar daar ging het onderzoek niet over. Het bleek dat mensen bereid zijn zich in een groep te organiseren tot ongeveer 150 mensen. Bij een grotere groep neemt de sociale samenhang weer af. Mensen met meer dan 150 contacten op hun Hyves, Facebook, of LinkedIn hoeven niet te gaan reorganiseren. Al heb je 2000 vrienden weten te verzamelen, in de praktijk blijkt dat je steeds met dezelfde 150 mensen contact hebt.

Vrouwen gaan anders om met relaties

Het zal je niet verbazen. Wat doen vrouwen wanneer ze een relatie aangaan? Ze praten. Mijn dochter weet het al. “Meghan is mijn BFF, en Esther ook en Lisanne ook. Maar Lizz niet.” Terwijl ze met Lizz heel veel speelt en de andere dametjes in de dop nog kent van haar vorige school en de laatste maanden amper heeft gezien. Het verschil? Met Lizz heeft ze fysiek contact, maar praat ze lang niet alles door. Met de anderen kletst ze uren en uren vol per mobiel en computer. Mannen daarentegen doen het precies andersom. Die kunnen zelden een woord wisselen maar bijvoorbeeld een teamgenoot toch een vriend noemen. Enkel en alleen omdat ze op zaterdagmiddag tegen dezelfde bal trappen en na afloop aan dezelfde tap staan. Was ik maar een man.

Inderdaad, was ik maar een man. Dan had ik in no-time 150 vrienden zonder dat ik er één woord aan vuil hoefde te maken. Wat me eraan herinnert: heb ik jou al een LinkedIn invitation gestuurd?

Groet, Bo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *