Vrouw Relatie: Waarom willen vrouwen gelijk een kind?

Liza is zwanger. Van Jan. Je weet wel, Jan Smit. Ik vind het prima. Mij maakt het niet uit of hij nu zingt, zijn oranje hup-Holland-hup-C&A onderbroek toont in een abri of een gezin sticht. Het gaat me niet om de man – en zeker niet om Jan-. Ook niet om Liza trouwens. Het gaat me om de ‘snelle’ vrouw. Waarom zijn er zoveel vrouwen die gelijk een kind willen zodra er een nieuwe liefde om de hoek komt kijken? Ik snap het romantisch beeld, maar kom op, hoe leuk kan het zijn om na een paar maanden samen zijn al ‘to the next level’ te gaan. Inclusief ochtendmisselijkheid, hormoonschommelingen, minder seks en uitgaansleven maar wel dikke enkels en kraamtranen. Om het maar niet te hebben over wat er daarna komt. Niets zo stressvol als het bestaan van jonge ouders.

Liefdesbaby    

Vooral minnaressen zijn er goed in. ‘De andere vrouw’ van een rijke of beroemde man wil nog al eens in zijn voor een liefdesbaby. Of moet ik zeggen uit zijn op een liefdesbaby. Wat is dat? Je kind als belegging? Het opeisen van bestaansrecht? Binding? Het kind als de ultieme claim. Ik kan me niet voorstellen dat je er als minnaar blij van wordt. Sterker nog, ik denk dat het moet voelen als pretty fucked! Een bijvrouw is voor de lol. Verantwoordelijkheden heeft zo’n minnaar thuis ook al genoeg. Dat was nu juist de reden dat hij on the site wat ontspanning zocht.

Samen puffen   

Een aantal vrouwen in mijn omgeving werden, dol verliefd, binnen een paar maanden zwanger van hun nieuwe liefde. Twee van die vrouwen in de functie van minnares. Kun je je de toestand voorstellen? Geen van deze vrouwen leeft met de verwekker van hun kind. Hij feest, heeft alweer nieuwe vriendinnen en stort af en toe wat geld. Maar hé! Er was wel een periode dat ik met bolle buik naast hem liep. Ik ben wel mooi de moeder van zijn kind. We hebben samen gepuft. Dat iedereen het maar even weet!

Klein ventje       

Herstel, één van de vrouwen met liefdesbaby leeft in een gezinssituatie met de vader, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Zegt zij. Ze hebben nooit de tijd gehad om naar elkaar toe te groeien door de grote verantwoordelijkheden waarin ze gelijk terecht kwamen. Hij bleek zijn issues te hebben, zij had ook nog wel wat te verwerken hier en daar, en daar doorheen kwam een klein ventje. Op mijn vraag waarom, kreeg ik als antwoord:’Ik was verliefd en wilde een nieuwe start, ik wilde bewijzen dat het deze keer goed zou gaan.’ Inmiddels weet ze beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *