Vrouw relatie: Zieke man is klein kind

Hij doet het erom of hij voelt het aan. Telkens wanneer ik me niet zo lekker voel, heeft hij ook iets. Natuurlijk is hij dan net een beetje beroerder dan ik. Mijn vooruitzicht op een dagje thuis uitzieken wordt in de kiem gesmoord. Hij heeft het hier en daar maar gaat vooral gebukt onder mijn verminderde zorg.

Herstel
Hij heeft zo zijn rituelen wanneer hij wat ziekjes is. In de ochtend, wanneer ik snotterend nog zo veel mogelijk regel, probeert hij te slapen. Diep onder het dekbed, zodat ik alleen het topje van zijn hoofd zie, sluit hij de wereld buiten. Hij wacht op herstel maar ik vermoed dat hij stiekem lacht daar onder de frisse hoes die ik voor hem (want dat voelt zo lekker koel) nog even over het dek heb geschoven. Na een uurtje of anderhalf is hij uitgelachen en toe aan een boek. Wel met voldoende steun, oh arme rug. Daarom heeft hij mijn kussens er ook maar bij gepakt. Demonstratief drinkt hij, wanneer ik even kom checken, wat water. Kleine slokjes want zijn keel doet pijn. Gelukkig leest hij met zijn ogen anders kwam ik deze dag niet door. Tegen lunchtijd knapt hij wat op. Ja, een boterhammetje moet lukken, knikt hij op mijn vraag of hij trek heeft. Zelfs praten is hem te veel. De arme ziel. Terwijl ik smeer en beleg hoor ik hem een collega bellen. “Nee vandaag niet. Morgen? Weet ik niet? En El is ook al niet zo lekker.” Nee! Vind je het gek! Ik was als eerste ziek. Ik had jou even nodig. Weet je nog: sterke schouder, borst om tegen uit te huilen! In plaats daarvan loop ik met 38,3 je brood te snijden. Kleine stukjes, vanwege je keel!

Pleasegedrag
En dan zie ik het. Ook ik heb zo mijn rituelen. Ik offer me vrijwillig op. Please gedrag noemen ze dat. Een zieke man is net een klein kind. Een vrouw die zich mopperend en vol zelfmedelijden opoffert, ook. Ik was toch eerder ziek dan hij, waarom lig ik dan nog niet in bed? Ik trek mijn kussens iets te hard achter zijn rug vandaan. Sorry! Ik zag het licht en ben nu druk bezig mezelf te herstellen. Ik heb 38,3. Makkie. Gewoon een kwestie van diep wegduiken onder het dekbed. Dan zweet ik het er wel uit.

24 gedachten over “Vrouw relatie: Zieke man is klein kind”

 1. beste dame u heeft gelijk. Ik herken een hoop van vrienden in uw verhaal. Ik ben afgekeurd maar ondanks alles als mn vrouw of de kids ziek zijn zorg ik voor ze. Sommige opmerkingen irriteren me mateloos zoals man (zielig) en onze odeur de charme
  (stinkt een beetje) enne dan arjan de kerel heeft dat kindje gemaakt zij heeft 9 mnd ellende hij een …… plezier wat lul je’nou hou jij het idd maar bij de man. En mitch tot slot tuurlijk mag je je zwakke kant tonen maar moet dat tegelijk sld je vrouw ziek is?

 2. Wat een overdreven verhaal, tevens is het als je als man ziek bent ben je gelijk kinderachtig c.q. een mietje.

  Mannen mogen ook wel eens kun kwetsbare kant kunnen tonen.

 3. Dit is nou één van de redenen dat ik geen vrouw neem! Geef mij maar een vent, vrouwen klagen altijd dat ze zwager raken en dan moet je dat gezeik continue aanhoren dat ze (per ongeluk) zwanger raken. We hebben onderhand allemaal sexuele voorlichting gehad en ik neem aan dat zelf ook wel weten waar de kindertjes vandaan komen.

  En in die tijd kan je geen enkele affectie krijgen van z’n mens want ze hebben het zo slecht pfffff

 4. Mannen hebben zo hun manier om met je mee te voelen,hahaha, multitask er niet omheen en maak er gedeelde misere van! Moet je eens kijken hoe snel het dan goedkomt…

 5. Dames,

  Zal wel aan mij liggen hoor maar jullie mannen zitten blijkbaar raar in mekaar.
  Of ik ben de uitzondering , kan natuurlijk ook.
  Als ze zich gedragen zoals jullie beschrijven zijn het inderdaad net kleine kinderen, of eigenlijk nog erger. Die kinderen weten tenslotte niet beter.
  Herken mijzelf er gelukkig niet in..

 6. I rest my case….!!!!!!

  dacht dat ik altijd de enige was met dit soort “kinderachtige gedrag” …

  heb zelf 2 keizersnedes gehad en een tal van andere hoop operaties…. klagen deed ik niet…

  Maar owee als manlief een sneetje in z’n vinger heeft…
  pffffff… het liefst heeft hij dan en de trauma helikopter en de pastoor om zich heen voor de laatste sacramenten !!!

  en toch vind ik het ook weer aandoenlijk… zo’n grote volwassen vent, die daar zo quasi onschuldig in bed ligt.. “ziek”te zijn..

  MANNEN!!!!!!!!!!!!! af en toe echt pfffffff

  xx Erszebeth

 7. heel herkenbaar,inderdaad als een vrouw ziek is ,geeft de man haar het gevoel,dat ze niet ziek mag zijn ,hij wel.

 8. hoi odeur de charmeur….

  de reden dat dit door een vrouw is geschreven is omdat mannen dit niet inzien en dat deze vrouw zo gefrustreed is en volgens u aandacht tekort krijgt van haar man komt waarschijnlijk omdat de mannen meestal met zichzelf bezig zijn, en dat hebben jullie helaas niet door!!! want alle dames althans 9 van de 10 klagen over het zelfde dusse……………….sorry ik hou ook van mannen en zeker van me eigen vent daarom pik ik het ook allemaal ,maar ik denk dat over 20 jaar dit onderwerp nog steeds aan beide kanten gevoelig ligt.

  maar het was wel ff lekker om te gallen hoor
  xxxx frustie haha

 9. Dit blog is duidelijk geschreven door een vrouw die thuis gebrek heeft aan aandacht en al haar frustraties kwijt moet op haar man.

  Want zeg nou zelf vrouwen: een man die toegeeft dat ook hij zich wel eens niet lekker voelt, is toch meteen geen echte man meer.
  Nee natuurlijk niet, dat een man een enkele keer niet lekker in zijn vel zit, wordt meteen gezien als kinderachtig gedrag.

  Bewijst des te meer dat vrouwen niet alleen ZELF heel kinderachtig zijn, maar ook nog eens heel egocentrisch.

  Sorry dames, ik ben gek op jullie, maar ik moest jullie gewoon even de spiegel voorhouden.

 10. ik heb 3 kids offe zal ik maar zeggen 4???!!!

  ik kan nooit is lekker ziek zijn of uitslapen want meneer werkt 5dagen en als die dan is ziek is nou berg je maar,meneer heeft nu last van zn knie oowhh de hele wereld mot het weten ,ik heb overal pijn maar mij hoor je niet wordt toch niet serieus genomen…..dus hobbel maar gewoon door.

  ik vind mannen egoistische wezens. {soms niet!! maar das zelden}

  ik kan er wel een boek over schrijven!!!!!!!

  vrouwen suc6 en mannen ……..klein beetje sorry!!!

 11. wat herkenbaar.
  ik was aan het bevallen van me tweeling die veels te vroeg ter wereld kwamen ,maar de here doktoren waren drukker met me man ,meneer gaat het nog met u u kijkt zo wit u gaat toch niet van u stokkie vallen en dit niet een keer vragen maar wel tig keer.

  mannen soms bbrrrr watjes

 12. Nou volgens mij moet de vrouw hier ‘haar loss nemen’ aangezien zij aan het kortste eind trekt.

 13. Vaak zijn de reacties net zo leuk als het blog zelf. De mannen reacties zijn in deze weer zéér voorspelbaar. Kom op mannen, take your loss. Ze heeft gewoon gelijk 🙂

 14. Hmm vooral dat deel waarin je zegt dat vrouwen zich vol zelfmedelijden opofferen en dan gaan zeuren. Dat is inderdaad erg kinderachtig. Kom dan voor jezelf op en zeg waar het op staat i.p.v. te gaan zeuren tegen vriendinnen of het op internet te zetten, djezus.. Kennelijk beheersen mannen het ziek-zijn spelletje beter dan vrouwen ondanks dat de vrouw een soort lopende manipulatie machine is hehehe.

 15. Hier ook erg herkenbaar. Hier was het zelf zo erg dat na de geboorte van ons tweede kind de volgende ochtend de kraamverzorgster voor het eerst kwam, meneer vriendelijk aan mij vroeg ‘wil jij de deur opendoen, want ik ben zo moe’. Ik net bevallen, nog uigeschuurd en niet geslapen natuurlijk. Want meneer kon echt niet zijn bed uitkomen, zware bevalling natuurlijk!

 16. Een goed stuk. Ik heb het altijd al gezegd. Ik heb 3 kinderen in plaats van 2. Alleen is die ene wel heel erg groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *