Vrouwtjes jagen

Aanwezig zijn in volle treincoupé is heerlijk. Het luistert namelijk zo lekker af. Neem gisteren, op weg naar Nijmegen, zomaar wat zinnen tussen jonge mannen. “Als ik die chick zaterdag bel en zeg dat ze mijn auto moet komen wassen doet ze dat. Het is echt zo’n type chick, weet je”. Ik vond de terminologie passend. Evenals het accent van de jongen (sorry, ik krijg het woord man niet uit mijn toetsenbord) die de zin uitsprak. Een coupeetje verder een voetbalpraatje: “Freek speelt goed in de zaal maar op het veld is hij minder. Hij is echt goed; ik snap niet dat hij nog niet is doorgebroken! En alles naast zijn studie hé? Hij staat zeker 4 avonden per week in de zaal. Echt goed die gozer”. Serieus en goed in de zaal is positief. De treinreiziger van een coupeetje terug, die van chick, is meer type veldwerk. Inderdaad, een stuk minder.

Meelopen
Mannen willen maar een ding, zo las ik in een gratis krant die ook al in de coupe te vinden was. “Ze doen niets liever dan bier drinken en op de vrouwtjes jagen.” Hoe je dat doet, wisselt nogal. Je kunt er op zaterdag een telefoontje aan wagen of je pakt het serieuzer aan. In dezelfde krant in een artikel over trends: “Jongens van 25 (ah.. ik ben niet de enige die in dit verband moeite heeft met het woord ‘man’) willen nog best een beetje meelopen om bij de meiden in de smaak te  vallen. Ze hebben maar één doel: iemand vinden voor seks. Maar gelukkig zijn er ook evenveel mannen (kijk.. nu kan het woord wel) die zich helemaal niets van trends aantrekken en gewoon zichzelf zijn.”

Toverfee
Doe mij maar de persoon die aan te duiden is als man. Zonder toevoegingen graag. De metroseksueel, de überseksueel, de retroseksueel of de moderne gentleman….. Het zal allemaal wel. Persoonlijk ken ik er niet zo veel die niets anders doen dan bier dinken en achter vrouwtjes aan jagen. Maar het was dan ook een wens en wensen worden vervuld, echt, wanneer de toverfee haar stof over je uitsprenkelt. Daar zit ‘m het zeer. De meeste toverfeeën houden niet van bierdrinkende mannen die niets anders doen dan rokkenjagen. En zo blijft de wens een wens. Net zoals de wens om chicks die je op zaterdag kunt bellen om je auto te wassen.

Een gedachte over “Vrouwtjes jagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *