Fay’s Blog: Vrouwen power

Elke dag lees ik. Voordat ik ga slapen lees ik meestal een aantal bladzijden en in de weekenden en vakanties kan ik dagenlang lezen. Ik houd meestal wel van boeken met een beetje diepgang. Toen ik laatst op zoek ging naar een nieuw boek werd ik door een vriendin getipt over het boek ‘Vrouwenpower’ van Christine Pannebakker. “Dit boek moet je lezen”, zei ze. “Misschien leer je er nog eens wat van!”.

Ik ben geen workaholic

De vriendin in kwestie vindt me nogal een workaholic en dacht dat dit boek me daar misschien vanaf kon helpen. Vrouwen Power beschrijft de zoektocht van Christine naar de kracht van de vrouw. Ze gaat terug naar de duizenden jaren oude culturen waar de vrouw meer centraal stond. Hier vond ze haar inspiratie. Ze schrijft over het dagelijkse leven van de hedendaagse vrouw, waarin zij een balans moet vinden tussen een baan, kinderen, een echtgenoot en een eigen sociaal leven.

Vrouwen Power is geen feministisch boek

Ik moet zeggen dat ik in het begin wat sceptisch was over dit boek. Ik dacht namelijk dat het een beetje een feministisch boek zou zijn. Maar dat is zeker niet het geval. Christine Pannebakker wordt door Cosmopolitan neergezet als de Nederlandse Bridget Jones, en daar doet het mij ook een beetje aan denken door de manier waarop het geschreven is: vol humor en emoties. Het boek geeft aan welke vrouwelijke eigenschappen de wereld weer nodig heeft om weer goed te gaan functioneren. Het is nu tijd om het anders te gaan doen. We moeten met zijn allen weer wat meer op ons onderbuikgevoel gaan vertrouwen. Vrouwelijke waarden zijn weer belangrijk en dus de vrouw in het algemeen ook.

Vriendin helpt vriendin

In het dagelijks leven worden vrouwen ook weer meer erkend. In de politiek zie je steeds meer vrouwen en steeds meer vrouwen bezetten topfuncties. We gaan meer geven, alle vrouwelijke eigenschappen versterken. We gaan voor geluk en gezondheid. Diezelfde waarden gelden overal in de wereld. We gaan niet leven in tegenstellingen maar in overeenkomsten. Het is heel makkelijk als je begint met 1 persoon. Een vrouw voor een vrouw. Help als vrouw hier, een vrouw in een ander land die het moeilijk heeft of zoek het dichter bij huis en help bijvoorbeeld een vriendin.

Vrouw op zoek naar zichzelf

Ieder mens zou op zoek moeten gaan naar zijn eigen levensdoel, maar vrouwen zijn vaak terecht gekomen in een leven waar ze eigenlijk niet helemaal blij van worden. Daarom moet je opnieuw op zoek gaan naar jezelf. Niet alleen voor onszelf is dit fijn, maar ook voor onze omgeving. Wanneer je goed in je vel zit, straal je dat uit!

Wil je meer weten over Christine Pannebakker en Vrouwenpower? Klik dan hier voor de online tv-aflevering Vrouwenpower met een interview met Christine Pannebakker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *