Ik heb het verhaal ooit al eens verteld in Het Nut van Regelmaat. Een vriend van me bestelde via manOman een bloemetje voor zijn vriendin, liet het bezorgen op kantoor en nam het ’s avonds mee naar huis. Haar reactie: ‘Waarom geef je me bloemen? Heb je soms wat uit te leggen? Die heeft je secretaresse zeker besteld? Heb je me echt niet iets uit te leggen?’ De lol was er snel vanaf.
Waarom is die vrouw zo achterdochtig?
Dit achterdochtige gedrag van de vrouw komt niet uit het niets natuurlijk. Een Britse bakkersketen ondervroeg 1500 koppels met een lange relatie over wat zij zoal van hun partner als cadeautje hadden gekregen in de tijd van hun relatie. En de klassieker onder de geschenken: het boeketje bloemen, gaf niet altijd het gewenste effect. 75% van de vrouwen reageerde net zo wantrouwig als mijn vriendin. Overspel! flitste het door hun hoofd, dat kan alleen maar overspel betekenen.
Verwen haar regelmatig, niet eens in de tien jaar
Best jammer, maar de reden was dat ze al jaren niets hadden gekregen van hun vent en daardoor argwanend tegenover zijn liefdevolle geste stonden. En niet alleen het bosje bloemen had dit effect. Elk ander cadeau, variërend van een doos bonbons tot een etentje terwijl je nooit samen uit eten gaat, het gaat er zeker niet in als koek. De chocolaatjes wijzen op een recente leugen, een diner betekent slecht nieuws. Gelukkig zijn er ook neutrale geschenken, zoals taart of een afhaalmaaltijd. Niet alleen het tijdsbestek tussen de geschenken is trouwens de reden van achterdochtig gedrag. Ook wanneer een man in het verleden al eens iets heeft willen goedmaken met een cadeau, is dat reden genoeg om hem ook nu weer te verdenken.
Dus acht keer per jaar een geschenk zonder bijbedoelingen? Via de manOman Bloemenservice bestel je meteen je boeket!
Bron: HLN.be