Harry’s Blog: De Vrouw Achter De Man

Vorige week prijkte er op de voorpagina van de NRC een foto van Merkel en Sarkozy. Het eerste wat mij opviel was het gezicht van Sarkozy. Zijn grime leek sprekend op die van de helaas overleden komiek Louis de Funes. Wie de gendarmes van St. Tropez nog kan herinneren, weet dat de Funes daarin de rol speelde van een opvliegende onhandige en niet altijd even integere politie-adjudant. Zelf ben ik van mening dat er te weinig van dit soort films en series op de Nederlandse tv verschijnen. Alleen al omdat ze tijdloos grappig zijn. Franse films/series zijn helaas onterecht niet populair in Nederland. Er zitten juweeltjes tussen, heus!

Grote leiders

Merkel, de politiek leider van Duitsland, staat bekend als één van de ‘grote’ leiders van Europa. Samen met Sarkozy neemt zij vaak het voortouw. Nu was er nog iets heel opMERKELijks aan de foto in de krant. Merkel is politiek gezien een gigant, alleen qua afmetingen een dwergin. Voor een vrouw is dat niet uitzonderlijk aangezien vrouwen in de regel korter zijn dan mannen. Het geinige echter, en daardoor leek Sarkozy al helemaal op de Funes, was dat Sarkozy kleiner lijkt te zijn dan Merkel. Hij is werkelijk gigantisch klein. Zijn bodyguards zijn allemaal twee koppen langer.

Berlusconi

Nieuwsgierig geworden google-de ik de lengte van ‘de kleine man’, en warempel; naast de naam van Sarkozy verscheen de naam van Berlusconi, ook al zo’n reus. Beiden meten amper 1,65 m! Beiden zijn ook vaak omringd door vrouwen die minstens een hoofd langer en minstens de helft jonger zijn dan zijzelf. Dat laatste gaat vooral voor de Italiaanse premier op. Het zal aan mij liggen, maar ik heb het nooit een porum en geloofwaardig gevonden wanneer een gigantisch klein mannetje gearmd loopt met een dame waarvan de benen tot onder de oksels lijken te reiken. Dit is geen afgunst, alleen ziet het eruit alsof ‘the nanny’ de kleine dreumes onder haar hoede neemt en gezellig naar de speeltuin gaat. Uiteraard zegt de lengte niks over daadkracht en kunnen. Overigens; Berlusconi schijnt nogal trots te zijn op, en te koop te lopen met, zijn lengte! Het gaat er hierbij niet om dat hij één van de LANGST zittende premiers van Italië is.

Krant van vandaag

Vanmorgen sloeg ik zoals iedere ochtend de krant open en op pagina twee staat weer zo’n gigant! Dit keer de Britse speaker, Bercow met zijn vrouw Sally. Bercow zal bij het grote publiek minder bekend zijn, toch is hij in Engeland momenteel in opspraak geraakt omdat zijn veel langere, en veel aantrekkelijkere, en veel sexyere, en veel jongere vrouw, seks- en alcoholverslaafd schijnt te zijn. Zal ze door hem aan de drank zijn geraakt? Het mooiste is nog dat deze mooie lange vrouw van deze vooraanstaande Engelse politicus gaat meedoen aan Big Brother! Dat zie ik de vrouw van Balkenende (vroeger) nog niet doen.

Juweeltjes van Engelse tv-series

BBC staat bekend om haar geniale series en films, kortom glorieuze tv-momenten en in tegenstelling tot de Franse producties, zal niemand dit tegenspreken. Gelukkig zenden diverse tv-zenders BBC-reeksen uit. Wie herinnert zich niet Fawlty Towers, Not the Nine O’clock News, Little Britain, Are You Being Served, Bottom, Keeping Up Appearences, Black Adder, The Young Ones, Life of Brian, andere Monty Python producties, et cetera. Zoals ik eerder zei, ook Franse producties zijn vaak erg goed, helaas minder bekend.

Humor en Europa

Het mooie van veel Engelse series is dat er een geweldige vorm van humor in zit die zich lastig, zoniet onmogelijk, laat vertalen naar het Nederlands. Zelf vond ik Spitting Image nog altijd één van de meest geweldige BBC-producties. Helaas wordt dit juweeltje niet meer geproduceerd. Alleen, stel je voor, met al die hedendaagse Europese politici! Wat een voedingsbodem met kleine mannetjes, grote vrouwen, nog grotere ego’s en pikkies. Wat een geweldige tv zou je daarvan kunnen maken! Voor tv-producenten is het idee op voorhand al succesvol, alleen al omdat er steeds meer landen in Europa komen. Voor politici is het ook niet verkeerd want veel Europeanen hebben geen idee wie er allemaal regeren in de United States of Europe. Zo slaan we meerdere vliegen in één klap. TV wordt weer aangenaam, wij leren onze politieke leiders kennen (en bespotten). Wellicht kunnen we het ‘uiteendreigendevallen’ van Europa hiermee tot stilstand brengen. Humor en politiek gaan erg goed samen.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *