Harry’s Blog: Doutzen is uit, Gordon is in

Wie zijn oren en ogen deze weken goed de kost geeft, kan ze niet missen, de lijstjes met wat in en uit is. Soms vraag ik me af: ‘wie zijn de mensen achter deze lijstjes en bovenal, wat hebben zij in het leven bereikt dat ze denken te mogen en moeten verkondigen wat in of uit is?’ Toch komen er soms ook zeer komische zaken en mensen op de lijstjes voor waardoor we gelukkig niet alle lijsten even serieus hoeven te nemen. Soms echter schuilt er een gevaar achter.

Senseo

Alweer een aantal jaren terug was Senseo ineens uit. De machines werden nauwelijks nog verkocht. Geen wonder want half Nederland had al zo’n ding aangeschaft, en zolang hij het blijft doen,….. ach, waarom zou je hem dan vervangen voor een andere. Van de ene op de andere dag was het ding toch uit. En ongeacht wat ik van Senseo vind is het verhelderend hoe dit onze hedendaagse wegwerpmaatschappij verklaart.

Los Angeles ‘The Voices’

Jawel, ze zijn helemaal in! En ik durf toe te geven dat ik het geen mooie muziek vind. Muziek van mannen met individueel redelijke stemmen, mannen die ondanks die gave, elkaar pogen te overstemmen met een zo hoog mogelijk eigen volume. Ondanks dat ik het niet mooi vind, gun ik ze alle succes. Gewoon omdat het een kwestie van smaak is. Mijn smaak is niet ieders smaak en gelukkig zijn er voldoende mensen die de groep wel waarderen. Ik laat me in mijn smaak echter niet leiden door lijstjes van mensen die zelf op het muzikale vlak niks hebben bereikt, en slechts kunnen roepen wat in of uit is. Gelukkig maar dat iedereen een andere smaak heeft. Zo luister ik ook niet naar Bauer, wel naar Rammstein en El Divo. Ik kijk niet naar ‘the Voice’ en niet naar GTST, wel naar NCIS. Dat is mijn smaak, helemaal van mij!

Vis of vlees

Vroeger was ik een vleeseter, tegenwoordig eet ik liever vis. Smaken kunnen dus veranderen. Zo vond ik ooit een presentator van Idols en tevens de TV-show te stijfjes. Daarentegen heeft die zelfde Reinout zich ontwikkeld tot een goede producent/regisseur. Alweer een maand terug zag ik Nova Zembla, een in mijn ogen prachtige film, redelijk volgens de overlevering verfilmd en licht geromantiseerd. Het is een film die de concurrentie met grote wereldproducties aankan. De muziek, de beelden, het subtiele 3D-effect, de kou, het decor, alles klopte tot in detail. En dan komt Doutzen ook nog eens de zaal binnen schommelen. Wie verzint dit? Prachtig toch! Zoals wel vaker werd de film in enkele bladen onderuit gehaald door mensen die zelf waarschijnlijk nooit een film hebben geproduceerd. Tegen beter weten in ging ik kijken, want ik had immers Dik Trom met mijn dochtertje gekeken. Ook al zo’n leuke film van Reinout.

Nieuwjaarslijstjes: Doutzen is uit

Las ik dat deze week goed? Onze eigenste Friesche blonde Doutzen is uit in 2012! Goed, tot nu toe ben ik bereid toe te geven dat er een verschil van smaak en mening kan wezen over wat je wel of niet lekker, of over wat je wel of niet goed, en over wat je wel of niet mooi vindt, maar er zijn grenzen. Ik weet niet wat een schrijver drijft om dit soort onzin neer te sabelen op papier. Het toont gelukkig wel aan dat je beter op je eigen smaak kunt vertrouwen dan op de smakeloze in/uit-lijstjes. Andermans lijstjes die wij nu in het nieuwe jaar kunnen waarnemen. Wanneer wij de eigen oren en eigen ogen de kost geven kunnen wij in het nieuwe jaar lekker op onze eigen smaak afgaan. Jouw smaak telt mee, het is de enige juiste, ook in 2012!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *