Harry’s Blog: Harem

Maffe televisieprogramma’s zijn uitgevonden voor vrouwen. Ik bedoel; wie blijft er in ’s hemelsnaam thuis voor Idols, The Voice of Holland, Popstars, Dancing with…, De nieuwe Zorro, Dancing on Ice, X-Factor, Bridget zoekt een Man, Pietje zoekt een Vrouw, etc.. Wij, mannen, kijken omdat zij, vrouwen, er speciaal voor thuisblijven en het kastje aanzetten. Als een kudde makke schapen hobbelen de dames achter elkaar aan. En wees gewoon eens heel eerlijk; wie blijft überhaupt voor Bridget thuis? Nou?

Klompendans

Deze week volgde ik via Facebook twee vrouwen die elkaar vertelden hoe fantastisch die ene zanger was, en hoe ongeloveloos het was dat die andere zangeres was weggestemd. Er werd een naam genoemd en ik wist niet eens over wie ze het hadden! Is mijn algemene ontwikkeling niet ver genoeg doorontwikkeld of heeft het evolutieproces mij genegeerd? Nee hoor, Idols vond ik zelfs leuk en vernieuwend met die gozer op klompen. Hij wist dat hij niet kon zingen. Met nog meer deelnemers die niet doorhadden dat ze niet konden zingen, het vervolgens toch deden, en heel Nederland lag te bulderen voor de buis. Mooie televisiemomenten leverde dat op, tranen met tuiten. Daarna begon de ellende. Van het ene gekopieerde programma naar het andere.

Boer zoekt Vrouw

Gelukkig zijn er ook nog enkele originele programma’s, nog niet gedupliceerd, zoals Boer zoekt Vrouw, Koefnoen, De TV-Kantine, Ik houd van Holland, DWDD, Wie, en Waar is de Mol, etc.. En niet dat ik daarvoor dan wel thuis blijf, alleen zijn sommige programma’s gewoonweg wèl vernieuwend, innovatief, eigentijds, en ben ik in ieder geval bereid mijn waardering hierover uit te spreken. En om dan ook meteen maar even iemand te plagiëren: Don’t immitate, innovate! (Calvin Klein)

Kudde

Natuurlijk kunnen we niet twisten over goede smaak of slechte smaak, het is immers persoonlijk wat je leuk, lekker of mooi vindt. Dit soort televisie is echter zo leeg, zo oppervlakkig zo kaal en zoooo voorspelbaar, dat ik mij niet kan voorstellen de enige te zijn die dit ziet! Het lijkt wel of vrouwen aangeboren kuddediergedrag vertonen. Waarschijnlijk behoor ik als man ook tot een kudde. Een andere kudde, een kleinere kudde, een veel kleinere knussere kudde. Mijn kudde bevalt me goed.

De andere kudde

Dit gezegd hebbende moet ik nog kwijt dat er bij mij ook een steekje los zit. Mijn heil zal ik nooit ofte nimmer in mijn eigen kudde zoeken. Juist de dameskudde is zo leuk, het liefst bezit ik een hele kudde. Het probleem bij zo’n grote kudde vrouwen is wat mij betreft niet eens dat het juridische consequenties heeft. Het zal vooral leiden tot kibbelende kippen over welk leeg programma er vanavond op moet. En dat…, dat is de enige reden dat ik toch maar van een harem afzie!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te
benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het
leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel.
Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om
ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien.
Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die
mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen
al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

4 gedachten over “Harry’s Blog: Harem”

  1. Dankjewel, ik durfde al niet te vragen wat het is. Bang voor dom te worden aangezien, haha! Overigens mogen lezers gewoon thema’s aandragen! Ik schrijf wel. Volgende week voetbal?

  2. CL, even heel hard gedacht: is dat Champions’ League?
    niet met dat jargon strooien he?

  3. De kuddes mannen op CL-avonden wel eens bekeken? Of op de zondagavond) (want die is voor HEM)
    Boer zoekt vrouw mag, mits het voetballen maar niet in het gedrang komt… 🙂

  4. volgens mij weet jij niet eens wie die man op de foto is…. of heb je stiekem toch gekeken vrijdagavond? En zaterdagavond? En gisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *