Harry’s Blog: Stop de plofkip

Weer een nieuw woord voor de Dikke van Dalen? Wat in ’s hemelsnaam is een plofkip? Wanneer je kip als vrouwelijk ziet, kun je denken aan een in boerka verscholen moslima met bomgordel, klaar om zich naar het rijk der duizend en één Ali Baba fabelen te blazen. Ook zou je kunnen denken aan een blik met kip, oftewel een auto gevuld met vrouwen, opgeblazen omdat de dames bijvoorbeeld teveel windjes lieten, en één van hen, ondanks al het methaangas dat zich daarbij ophoopte, voldoende moed en te weinig denkvermogen bezat, om toch een sigaretje aan te steken,…..Boem!

Mijn fantasie op hol

Neen, geen van deze fantasierijke gedachten heeft ook maar iets met de plofkip te maken. Uiteraard is het niet vrouwelijk om een knetterende flatus ventris te laten alvorens een vuurtje te ontsteken. Ook wil ik geen vloek over mijzelf afroepen door te spotten met vrouwen in een boerka. Het stond afgelopen zaterdag gewoon in de krant van Wakker Nederland: dat de vleesindustrie gaat stoppen met het fokken van plofkippen.

Flopkip

Zelf eet ik geen kip uit de flopindustrie want ik denk dat een dier tenminste moet hebben kunnen genieten van het leven alvorens het haar of zijn leven geeft om mij te voeden. Kwestie van smaak en respect dacht ik zo. De laatste jaren ben ik steeds bewuster minder vlees en vis gaan eten. Dat beetje vlees/vis dat ik tegenwoordig consumeer kost meer, is van een betere kwaliteit, smaakt beter, en heeft naar ik hartstochtelijk hoop een langer en gelukkiger leven ‘geleden’ alvorens te sterven en op mijn bord te belanden.

Plofkip

Waar komt dat woord toch vandaan? Wel, naar het schijnt is de vleesindustrie in staat om van het pasgeboren lieve zachte gele kuikentje in twee weken tijd een diepvrieskip te produceren. Hier worden groeihormonen, antibiotica, anabole steroïden, kosten noch moeite voor gespaard. Na het doden van het onvolgroeide maar wel grote opgeblazen kuiken worden de filets ook nog eens volgespoten met water. In minder dan 15 dagen ligt er dus een kip in het vriesvak van de super, dat op ploffen staat, vandaar die naam.

Troep in mijn lijf

Ik stel me zo voor dat als ik al die middeltjes binnen zou krijgen, mijn lichaam zou aanzwellen en mijn darmen zouden worden gevuld met methaangas. Slechts één vlammetje bij mijn eindkanaal zou voldoende zijn om mij tot ontploffen te brengen. Geen bomgordel voor nodig. Maar ja, of eigenlijk maar nee; ik ben niet vrouwelijk dus ook geen kip, doch haan. Een zogenaamde plofhaan dus!

Zwembad

Vandaag in het zwembad zag ik een grote volle vrouw in boerkini en geloof mij als ik zeg dat ik geen problemen heb met moslims. Toch valt zo’n ding tussen de schaars geklede en appetijtelijke dames op. Het doel van de boerkini is onder andere dat mannen zich niet op de vrouw kunnen verlekkeren. Deze vrouw was echter enormous huge. Geen haar op mijn hoofd dacht zich te vergrijpen aan zo’n groot opgeblazen stuk vlees! Wellicht dat zo’n boerkini een bomgordel verbergt, het beschermt mij en andere mannen ook tegen een onaangenaam en ongewenst uitzicht. Vergelijk het maar met de plofkip van amper twee weken oud. Het beest heeft nog steeds dons en geen veren. Willen wij ons daaraan vergrijpen?? Nee toch! Overigens zijn de meeste kippen in het vriesvak hanen, plofhanen, mannetjes dus! Mij niet gezien.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

2 gedachten over “Harry’s Blog: Stop de plofkip”

  1. Ik zit heerlijk in mijn vel op dit moment, maar heb wel een dip moeten overwinnen. Eerst veel gejojood tussen de 75 en 115 kilo. Dat was geen leuke periode. Nu ben ik rond de 100 kilo en voel me geaccepteerd als ik ben, een vrouw. Misschien wil de auteur mij wel beter leren kennen? Dan wil ik hem ook beter leren kennen. Zodat we als mensen tot elkaar komen meneer de auteur, en niet afgerekend worden op het uiterlijk. desiree.klap@hotmail.com

  2. Ieke niet zo grappieg vinde. Jij nar mijn vrouw gluure in swembad? Jij moet eerlijk zegge dat jij wel geil wordt van burka om mijn vrouw? Ik zag jou wel gluure jij meneer! Niet zo kijke he, volgende keer jij moete lekker kippie pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *