Harry’s Blog: Vrouwen, ik begrijp ze

Ja je leest het goed! Het is mij niet naar de bol gestegen, geen zonnesteek. Ook keek ik niet te diep in mijn glas, ik heb geen last van gekte en heb niet mijn hoofd gestoten. Verder probeer ik niet grappig te wezen. Nee, het is mij ernst. Brits onderzoek toonde onlangs aan dat het lezen van Bouquetreeksachtige verhaaltjes leidt tot een verkeerd man/vrouwbeeld bij de lezer. In de boekjes worden ideale liefdes beschreven met evenzo ideale mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers. Een beetje het idee van ‘The Bold and the Beautifull’ dus. Van die veel te mooie gebotoxte en strakgetrokken types die je in werkelijkheid op straat nooit zal ontmoeten. Enfin door het lezen van deze verhalen wordt de lezer depressief, dat is de slotsom van het onderzoek.

Déjà vu

De boeket-boekjes staan verder vol met verblinde intriges, list, bedrog, spilzucht, hebzucht en overspel. Goh, ik heb ooit een boek gelezen over de zeven deugden: wijsheid, gematigdheid (zelfbeheersing), rechtvaardigheid, standvastigheid (moed), geloof, hoop en naastenliefde. Verder werd geschreven over de zeven hoofdzonden, te weten; luiheid, ijdelheid, afgunst (jaloezie), hoogmoed (ijdelheid), hebzucht, lust, vraatzucht, gramschap (wraak, toorn, woede).

Terug naar de Bouquet-reeks

Even niet afdwalen. Deze bloemenreeksen staan, volgens hetzelfde onderzoek, zo vol met ideale relaties, extreme intriges, et cetera dat de lezers, en dat zijn doorgaans vrouwen, een heel erg vertekend en misplaatst beeld krijgen van de maatschappij, en niet te vergeten hun eigen leven, relatie en toekomst. Veel vrouwen vergelijken de gelezen verhalen continu met hun eigen situatie. Zij willen eenzelfde leven ‘lijden’ als de sprookjesfiguren uit hun bloemenlofzangboekjes. Ze zien snel het grote verschil, ze twijfelen, worden onzeker, en ja, het gevolg is bekend. Ontevreden en depressieve vrouwen. De man krijgt het heel zwaar te verduren. Immers, is hij niet de oorzaak van dit ellendige leven? Met alle gevolgen van dien. Ruzies, schelden, gooien met pannen en borden, echtscheidingen, waaaaaaah!

Terug naar dat andere boek

Ook dat andere boek, het staat vol prachtige en even onmogelijke sprookjes, is niet altijd even realistisch als het om het wereldbeeld en de maatschappij gaat. Ook dit boek wordt veel gelezen. Vaak zijn de lezers aanhangers van Hem, uit wiens naam het boek werd geschreven. Door het vertekende beeld van hoe zij aankijken tegen de hedendaagse maatschappij, in combinatie met de eeuwenoude verhalen uit een even oud boek, willen deze fanatiekelingen ons hun wil, hun mening, hun visie en alles waar zij voor staan, het liefst opdringen, desnoods met geweld. Ja, uit naam van ‘Hem’ zijn veel oorlogen ontstaan.

Vrouwen, ik begin het te begrijpen

Oorlog, verderf, ruzies, vreemdgaan, vechten, bastaardkinderen, strijd, afgunst, wil opleggen, het is allemaal niet van de hedendaagse tijd. Het is namelijk een al eeuwenoud probleem. Het is de realiteit van alledag, van deze samenleving, waarmee we zullen moeten leren leven. Alleen, dit wetend vraag ik me af of het niet beter is bepaalde groeperingen te verbieden bepaalde boeken te lezen, evenals dat we vrouwen kunnen verbieden de Bouquetreeksboekjes te lezen. Al is het maar om miscommunicatie met vrouwen een halt toe te roepen. Het klinkt bijna evenzo radicaal als de ideeën van sommigen van hen die ik hierboven omschreef. Maar vergeet niet dat de wereld er een stuk vrediger van zou worden met als extraatje dat wij mannen er dan eindelijk in slagen het mysterie ‘vrouw’ te begrijpen. Dit was het sprookje van Harry!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

Een gedachte over “Harry’s Blog: Vrouwen, ik begrijp ze”

  1. We kunnen natuurlijk alle schuld op vrouwen steken, maar we moeten niet vergeten dat vele mannen ook een vertekend beeld hebben van relaties en liefde. Met dank aan de porno -industrie natuurlijk ! Ik zit persoonlijk niet zo met het topic hier aangedragen, gewoon erover praten denk ik dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *