Huub Stapel doceert Mars en Venus

‘Mannen komen van Mars, Vrouwen komen van Venus’, de theatervoorstelling waarmee Huub Stapel al maanden volle zalen trekt, was ook gisteravond in Amstelveen een daverend succes. De bekende voorbeelden uit het boek van John Gray passeerden alle de revue en leverden de acteur bijna continue lachsalvo’s op. manOman pikte er de hoofdregels uit voor een goede relatie.

Man en vrouw zijn verschillend
Waar mannen te vergelijken zijn met een doelgerichte dolfijn die alles doet voor een visje (lees: beloning), zijn vrouwen te vergelijken met een tuin. Onderhoud en aandacht, elke dag, zorgen ervoor dat zij floreert. Interessante informatie voor de mannen: vrouwen willen elke dag geknuffeld worden, niet één keer per maand, en: knuffelen is niet hetzelfde als sex! Waarover later meer…

Vertrouwen en goedkeuring vs. aandacht en begrip
Mannen willen dus beloning in de vorm van complimenten: vertrouwen (dat hij iets zelf tot een goed einde kan brengen) en goedkeuring. Prijs die man van je dus de hemel in, ga ‘over the top’, zeg ‘Goh, wat kun jij dat toch goed’, als hij staat te stofzuigen, ‘het tapijt lijkt wel als nieuw!’, in plaats van ‘neem je de hoekjes ook even mee?’ Dat is wat mannen willen. Voor je het weet doet hij de eerste verdieping er nog even achteraan!
Mannen kunnen successen behalen – ook in bed – door een vrouw begrip te tonen voor haar emoties. Hoe tegennatuurlijk je het ook vindt, geef haar niet wat jij nodig hebt (vertrouwen en goedkeuring) maar wat zij nodig heeft (aandacht en begrip). Zeg: ‘ja, ik begrijp dat je moe bent als je de hele dag met de kinderen hebt gezeten en het huishouden hebt gedaan.’  Heren, neem van Huub Stapel aan, dit is wat vrouwen willen! Zulke opmerkingen hebben voor haar de waarde van een compliment. En zijn van regelrechte invloed op je sexleven!

Eén file per stuk, of alle files tegelijk open
De vrouwen werd ook een spiegel voorgehouden. Mannen behandelen één file tegelijk. Eerst concentreren ze zich op de rol van Prins op het witte paard. Als ze de buit (jou) binnen hebben, gaat de file dicht, alles is geregeld, en storten ze zich op de volgende file: Werk en inkomen.
Vrouwen krijgen dan vaak het gevoel dat hij niet meer om haar geeft, omdat hij het niet meer laat blijken. De bloemen blijven achterwege, de knuffels ook, en wat doet zij? Zij vraagt: ‘Houd je nog wel van me?’ Zijn antwoord: ‘Natuurlijk, anders zat ik hier toch niet?’ Vrouwen, deal ermee, dit is hoe hij het doet. Bedelen heeft geen zin. Hij raakt van dit soort vragen gewoon volledig van de leg (want je geeft hem geen vertrouwen).

Man is soldeerbout, vrouw is oven
Zoals gezegd, knuffelen is dus niet hetzelfde als sex. Stapel illustreerde dit plastisch met de vergelijking van de soldeerbout en de oven. Een soldeerbout (de man) is in 2, 3 minuten op temperatuur, een oven (de vrouw) doet er minstens 10x zo lang over. Niets aan te doen, accepteer het, de beloning zal het waard zijn.

De moraal van dit verhaal: leef je in in de belevings- en gedachtenwereld van je partner. Accepteer dat hij of zij niet door dezelfde dingen gemotiveerd wordt als jij en communiceer met elkaar. Niets is zo triest als partners die de gesprekken met elkaar in hun eigen hoofd voeren en hun gedachten niet hardop naar de ander uitspreken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *