Man vrouw relatie: De Gerda

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een glossy over. Maar de Glossy Gerda van minister Gerda Verburg ging een stap te ver. Vinden collega’s. Wat vinden Bo en Ralph en wordt het niet eens tijd voor een Bo dan wel Ralph Glossy?

VROUW RELATIE
Heb jij hem al uit, Ralph. De Gerda? Hebben we een vrouw uit de politiek die het marketingtechnisch een beetje leuk en modern aanpakt, was het weer niet goed. Landbouwminister Gerda Verburg zou zichzelf verheerlijken met haar glossy ‘Gerda’. Echt niet, vindt ze zelf, want het gaat niet om haar. ‘We informeren hiermee 2 miljoen huishoudens over landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Mensen snakken ernaar serieus genomen te worden.’ Daar kan toch niemand tegen zijn, dacht ik. Maar dat vinden haar collega’s wel. Want… de actie Gerda kost 400.000 euries, betaald door het ministerie. ‘Een koopje’, zei Gerda, en stopte haar glossy bij de Margriet en Libelle van vorige week.

Free publicity voor Gerda

Ik denk dat ze gewoon jaloers zijn. Of dat het commentaar onderdeel was van het marketingconcept. Free publicity. Want de Gerda is wel iets anders dan die suffe foldertjes die we normaal gesproken van de politiek onder onze neus krijgen. Als het – om reden van sufheid – al onder mijn neus komt. We moesten dus wel even goed geattendeerd worden. Kun jij je voorstellen dat ze zich in Den Haag druk maken over 400.000 euro? Dat is toch peanuts en hypocriet geneuzel in vergelijking met wat er zoal meer uit burgermans zak zo… hup, over de politieke en diplomatieke balk wordt gesmeten? Maar alles leuk en aardig, die Gerda moet wel een unicum blijven. Ik zit nu niet direct te wachten op een Jan-Peter, De Halsema, of de Roemer. Laat staan de debatten die daar dan weer over ontstaan vanwege de free publicity. Toch zou het niet verbazen wanneer ze er komen. Voor het menselijk gezicht, zeg maar. We moeten tenslotte gaan kiezen.

En wanneer de glossy dan toch gemeengoed gaat worden, wordt het niet eens tijd dat wij een menselijk gezicht krijgen, Ralph? Ben jij al toe aan de Glossy? Joep deed het al eens als grapje. Maar ik bedoel het serieus. Zou het niet fantastisch zijn, Ralph? Jij en ik bij de Libelle van volgende week?

Groet, Bo

Ha die Bo,
Margriet en Libelle, ik weet het niet, Bo. Ik heb weliswaar de leeftijd om te verkeren met vrouwen die zich verdiepen in tijdschriften met breipatronen er in. Maar mag ik even overslaan? Als ik een egoglossy zou mogen maken, dan niet een insteekvelletje. Dat wordt een prominent geval in de schappen, met mijn tronie er zo blakend en blozend mogelijk op, gefotosjopt en wel.
Natuurlijk. Dat wil ik. Ego. Streel mijn ego, mensen. We kunnen er lang of kort over praten, maar liever nog dan een glossy wil ik een reality soap. Ik hoef daar niets voor te kunnen, het is zelfs beter om niets te kunnen. Nieuwste reality sensatie uit Amerika: Jersey Shore. Over twintigers die in hun leven meer tijd doorbrengen voor de spiegel dan op school en hun werk bij elkaar. Ze kunnen tot tien tellen, is me verteld, maar daar blijft het bij.

Mannen vinden Linda leuk

Nee, dan de Gerda. Of de Ralph. Doe mij maar de ralphp.nl, da’s toch mijn artiestennaam. Ik kijk het af van Linda. Want Linda is echt leuk. Toch? Ja, dat vindt elke man, Linda is leuk. Ik hou van Linda. En van de Linda. De Linda, het is een merk geworden, het is geen egoglossy meer.

 Dus. Ja, Bo. Kun je dat regelen? Een egoglossy en een realityserie. Dan zet ik vast mijn glimlach aan en mijn verstand op nul. Oh nee. Juist niet. Ik moet de mensen wel serieus nemen.

En zij mij. Dus doe ‘m maar niet bij de Libelle.

Ralph

Ralph Ploeger over Ralph
‘Ik ben van negen maanden na de finale. Als Cruyff een paar keer had gescoord, was ik er misschien niet eens geweest. Ik ben forens en stukjesschrijver. Ik ben vader en ex. Gepromoveerd en geblesseerd. Ik ben van de woorden en voor de liefde. Van het denken en van het doen. En soms, als buiten de zon schijnt en mijn krullen mooi doet glanzen, dan lijkt het net of ik een zorgeloze beachboy ben. En dat geeft niks…’
Je vindt Ralph ook op www.ralphp.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *