Man vs Vrouw: Gossipgirl

Hai Ralph, Het is een geliefde hobby van veel vrouwen. Klagen over hun relatie. Sommigen doen het uit onzekerheid, anderen uit wraak, anderen omdat ze gewoon naast hun relatie geen echt leven hebben. Tja, waar moet je het dan nog over hebben? Dus wordt er tussen vriendinnen heel wat afgekletst over wat hij wel niet allemaal fout doet en waarom zij daaronder lijdt. Vrouwen zijn ware gossipgirls.

Spaar jij ook oude koeien?
Ik zeg u, dames doe het niet! Want wij zijn geboren met een gen dat er voor zorgt dat nare herinneringen altijd boven aan de geheugenlijst zullen staan. Zeg, ‘het oude koeien syndroom.’ Dus, wanneer jij allang weer happy bent met je schatje, denkt je vriendin nog steeds dat jullie een zware relatiedip hebben. Of nog erger. Zoals die vriendin van mijn partner die verwacht dat we nog steeds elk moment kunnen scheiden van minstens tafel en bed, omdat hij ooit, vier jaar geleden eens wanhopig tegen haar zei: ‘ach, Bo zit weer eens te zeuren.’ Voor hem gewoon een opmerking, voor haar een teken dat we echt niet bij elkaar passen.

Verkeerd beeld
En zo zijn er ook vriendinnen van mij die denken dat mijn man het standaard vertikt iets in het huishouden te doen, mij altijd de rekening laat betalen telkens wanneer we uit gaan, mij en de kinderen zwaar verwaarloost omdat hij meer leeft voor zijn werk dan voor ons. En het ergste van alles, ze denken dat hij nooit, maar dan ook werkelijk nooit de vuilnisbak buiten zet. En dat allemaal omdat ik ooit, in een boze bui eens een piepklein opmerkinkje maakte omdat zo’n situatie een keer, een klein beetje, maar echt sterk verdund, was voorgevallen. Lang geleden. Ik durf er gif op in te nemen, Ralph, dat jullie mannen zich geen donder aantrekken van wat een vriend ooit zei over zijn vriendin. En dat jullie er al helemaal geen conclusies aan verbinden. Niet zolang je eigen vriendin je onder druk zet om eens gezellig over jullie vrienden te praten. Wat jij?

Tot maandag, Bo

Ha die Bo,

Klagen, ik durf het bijna niet te zeggen, maar dat is dus echt een vrouwenuitvinding. Net als praten, en het analyseren van relationele toestanden. Wat zeg ik, het tot op het bot fileren van relationele toestanden. Gossipgirls heaven! Zet twee vrouwen bij elkaar en ze praten binnen twee minuten de meest liefdevolle relatie aan gruzelementen, omdat het toch duidelijk was dat hij weg keek toen zij dittemedat zei, wat er dus op duidde dat hij dat niet wilde horen, waaruit bleek dat hij niet op dezelfde manier in deze relatie stond als zij, en je weet het he, je weet het: verschillende verwachtingen zijn killing, nee, die gaan het niet redden samen. Ja, vrouwen letten op signalen, verbaal en nonverbaal, met name de signalen die op onheil duiden, of zouden kunnen duiden. Een man die hetzelfde tafereel had gadegeslagen (vrouw zegt dittemedat, man kijkt weg), had direct gezien dat er op een TV even verderop een voetbalwedstrijd gaande was, en dat er een bal op de paal werd geschoten. Daar heeft een man een antenne voor, want dat is onmisbare informatie. Dus.

PAGEBREAK

Naar de sauna
Terwijl de vrouwen beginnen aan hun maandenlange discussie over de ins en outs van dit moment, zullen de mannen er ook op terug kijken: “Zag je dat schot?!” “Ja, wow” “Zeg, weet jij wat er ineens met de vrouwen is?” “Nee, geen idee, vrouwendingetjes?” Het enige moment dat mannen klagen, is als ze ergens mee naar toe moeten van een vrouw. Bo, ik wil je iets duidelijk maken: een vrouw die haar man verplicht meeneemt om ‘gezellig samen dingen te doen’, en die onder dingen dan winkelen verstaat, of de sauna, een musical voor mijn part, dat is het equivalent van een man die zijn vrouw meeneemt om te komen kijken naar het optreden van een van zijn maten in de dartscompetitie. Elke week. Dus daar klagen mannen over. Heel even maar. Want ze weten hoe het werkt, tussen mannen en vrouwen. Het is geven en nemen. Overal.
Groeten
Ralph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *