Man vs Vrouw: Low budget tips Valentijnsdag

Volgens haar De beste gratis tip voor Valentijnsdag die ik kan geven is: ‘Vergeet het niet!’. Wie vindt het nu niet leuk om een verrassing of wat extra aandacht te krijgen van zijn geliefde? Nou dan. En even last van de recessie? Dan nog is er genoeg te verzinnen. Het gaat om het idee. De beste Valentijnsideeën zijn écht geen aanslag op je toch al slechte banksaldo. Zo scoor je knuffels en liefde zonder er een cent voor te hoeven betalen.

Doe iets onverwachts voor je relatie
Ben je normaal niet zo’n held ’s morgens of háát je huishoudelijke klusjes? Zet je daar dan op Valentijnsdag overheen en verras je lief met een ontbijtje op bed. Eenmaal van de schok bekomen over je actie vindt je lief het helemaal niet erg dat het ontbijt bestaat uit een broodje hagelslag of pindakaas. Nog een andere topper uit mijn rijke verleden lowbudget Valentijnsdagen: de ouderwetse liefdesbrief. En daar reken ik ook alle krabbels op rondslingerende Post-its onder. Helemaal in mijn geheugen gegrift staat die keer dat ik de hele dag mocht vertellen wat ik dan wel niet gewenst zou willen hebben. Met bijbehorende uitvoering. Het kostte mijn lief de nodige inspanning de dag door te komen maar voor mij werd het een Valentijnsdag om nooit te vergeten.

PAGEBREAK

Waarom zou je doen aan Valentijnsdag? 
Valentijnsdag vieren gaat bijna vanzelf wanneer je toch al in een romantische mood verkeert. Zo niet, dan is het al snel allemaal teveel gevraagd en onzin. Ik zeg: Een beetje expres die romantische mood opwekken kan helemaal geen kwaad. Dat daar een speciale dag voor nodig zou zijn, is de enige onzin die ik eraan kan ontdekken. Ik heb in ieder geval vast mijn plannetjes klaar. Heb ik die workshop lapdance op de vrijgezellendag van Anouk tenminste niet voor niets gevolgd.

PAGEBREAK

Volgens hem
Kent u dat? Al die mannen die op Valentijnsdag uit hun werk bij het tankstation nog even snel terug lopen om een bloemetje te kopen? Ik zou ze de kost niet willen geven. Normaal gesproken ben ik ook één van die mannen die met een schuldige glimlach dat veel te dure bosje bloemen af staat te rekenen bij een mevrouw die het woord ‘sukkel’ nog net niet hardop zegt. Maar mijn vrouw heeft het er eindelijk in weten te stampen dat het helemaal niet gaat om wat je geeft, maar hóe je het geeft. Heb ik er moeite voor gedaan, is het een eigen creatie, een Valentijnsontbijt, een zelfgemaakt 6-gangen diner, of heb ik het op afstand geregeld met een paar klikken van de muis?

PAGEBREAK

Internet
Laten we wel zijn, dat internet is een gouden uitvinding als het om last minute cadeautjes gaat. ‘Vandaag voor vijf uur besteld, de volgende dag voor twaalf uur al in huis!’. Ziedaar de redding van de vergeetachtige man. De manOman site is ook verrekte handig, want die stuurt mij die 24 uur van tevoren dat broodnodige sms-je dat mij herinnert op tijd mijn bestelling te doen. En van menige internetcadeaushop krijg je desgewenst zelfs een romantische verpakking om het cadeautje heen. En dat alles laat je natuurlijk bezorgen op je werk, zodat je volledig voorbereid naar huis kan.

PAGEBREAK

Niet te missen
Voordat alles via het internet besteld kon worden, viel menig man door de mand met zijn bloemetje waar de benzinewalm van af kwam, of met de meegebrachte sushi, waarvan je later de tas van de avondsuper nog in de prullenbak zag liggen. Maar nu is veelzijdigheid troef. De weken voor Valentijnsdag wordt de man doodgegooid met reclames van sites die zijn vergeetachtige ziel helpen ondersteunen met aanbiedingen van leuke gadgets, lekkere luchten of fraaie sieraden. Een man die nu Valentijnsdag voorbij laat gaan zonder gepast cadeau, doet het gewoon expres. Mijn lief kan gerust zijn, ik heb al enkele bladwijzers van de juiste sites bij mijn favorieten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *